Sunday, February 7, 2010

Første skoledag


I dag var min første skoledag på Akosombo. Jeg kjenner klassen godt fra før, men jeg har bare vært der noen dager om gangen før. Så dette blir annerledes. Dessvere har to av mine beste venner flyttet og går derme ikke på skolen lengere. I matpausen måtte jeg ta mål for her må vi ha skoleuniformer. Jeg hadde to fra før men vi glemmte helt at det var to år siden de var passe. Det var noe som kjedde i dag på skolen som gjore stort inntrykk på meg, en gutt i klassen hadde glemt lommetørkle han bruker for å tørke bort svetten, så læreren vår kom med pisken mot han å pisket han helt til han gikk ut. Jeg er glad det ikke er slik i Norge. I dag har vi hat fransk, matte og engelsk. Vær dag på slutten av skoledagen har vi en quiz får å se om vi har fulgt med. Jeg var heldig og fikk være dommer. Det var bra for jeg skjønte nesten ingenting. I lekse var det matte, vi lærer om gram og kilogram. Alle der bruker penn isdeden for blyant, noe jeg syns var veldig rart fordi hvis vi gjør feil må det jo bli stygt i boka fordi vi må jo bare stryke ut. Alle der skriver utrolig fint og tegner utrolig fint. Det var litt om min første skoledag.

Abena II

1 comment:

  1. Flott å se at dere er ute i verden! Det er så mye mer å se enn bare Norge, både på godt og vondt. Mye bra å si om skolen i Norge, men jeg tror nesten det er litt for lite disiplin. Skjønner godt at den episoden du nevnte ovenfor har gjort inntrykk, og det er godt at det ikke er slik i Norge.
    Spennende med fransk også! Jo flere språk, det bedre!

    Fortsett med å skrive blogginnlegg, og nyt tiden dere har der nede. Husk at det ikke er noen der hjemme som lærer halvparten så mye som dere gjør ved å gå livets skole i utlandet. Så ta vare på all kunnskap og kompetanse dere tilegner dere på skolen, men ikke minst kulturen og hverdagslivet. Dere vil oppnå en forståelse for ting på en måte som få andre har muligheten til!

    Kos dere, og lykke til videre!

    ReplyDelete