Wednesday, March 24, 2010

Eco-school og grønt flagg


Vi har startet Eco-school i Ghana mens vi har vært i her.
Vi har hatt presantasjoner om miljøet på flere skoler rundt om i landet.
De virket ganske interesert i det vi sa.
På torsdag skal vi til Akosombo å lære lærerne å lage papir av brukt papir.
Sist vi var i Akosombo var vi også på et møte med lærerne.
Noen elever hadde laget bæreposer av vannposene sine.


De hadde også laget Afrika og Ghana kartet med brukt papir, men det var klompete vi skal lære de å lage skrive papir. Vi gjorde det hjem først. Det vi fant ut er at her er avis papiret mye mer miljø skadelig, det er flere kjemikalier som gjør at det ikke går i oppløsning.


Vi (Theresa) har også laget kunstprosjekt i klassen med avfall. Bilder, eller som her alfabetet med gamle kartonger, bilder med eggeskal og arbånd med trå og papirstrimler - som ble ganske fint.
Når de har fulført flere større prosjekt som avfallssortering skal de få grønt flagg. Akosombo har kommet lengst, og blir da den første skolen som får Grønt Flagg i Vest Afrika. Alt dette har kommet i stand fordi de samarbeider med oss på Byåsen skole - som er en Grønt Flagg skole.


Vi synes det har vært spennende å være med å fortelle om hvordan vi har jobbet med grønt flagg. Kanskje har de fått noen ideer om hva de kan gjøre. Skolen under, Aboadze, har begynt med kompostering.

På Akuse skolen var vi ute-vi trodde det ble vanskelig å følge med. Men elevene stilte mange vanskalige spørsmål.


Her er 1-3 elevene ved Akosombo II samlet etter at kurset var over.

3 comments:

  1. Flott Sandra og Theresa:-) Artig å les på bloggen deres!! Grønt Flagg i Ghana det er tingen, jeg smiler nå:-))) Blir artig og spennende å høre når dere kommer hjem, vi må få til en prat da! Mamma Hilde er flink hun også og en god støtte spiller for dere eller er det omvendt? he,he.
    Stor Grønt Flagg klem fra Anne Grethe og Grønn Barneby i Trondheim!

    ReplyDelete
  2. Jeg tyvlåner min dattters pc....og da blir det Marianne said...but it´s me:-)

    ReplyDelete