Saturday, March 13, 2010

Dyrene i Afrika

Nå skal dere få høre om dyrene i Afrika og alt de har å gjøre, det vil si dyrelivet i Ghana. Her har de Elefanter, Krokodiller, Aper, Flodhest, osv. Først skal dere få høre om krokodillene i Paga.
En gang var vi helt nord i landet, i en liten by som heter Paga. Der er krokodillene hellige. Folkene i landsbyen har flere store dammer fulle av krokodiller som de tror er slektinger som har levd. Om krokodillene går seg en tur, for eksempel til huset til en familie, blir folkene straffet om de skader eller jager dem. Vi så på krokodillene. - Det var en krokodille som fikk en kylling som ikke ville bli spist nei, den sprang ned i vannet opp av vannet…. å slurp, der ble den spist likevel.
Det var en krokodille som var over 70 år, den var så gammel at den ikke giddet å springe etter maten sin.
Pappa og Comfort (tanta til Pappa) likte de så godt at de satt på de og løftet de opp …. Skummelt:s
Sandra (AbenaI) ble så hysterisk at hun gikk å satt seg i bilen.

Vi har vært i Mole nationalpark og sett Villsvin, Elefanter, mere Aper og enda flere antiloper. Når vi kommer frem dit er det nesten som i “Løvenes konge”. Vi kan sitte på toppen av en høyde å se utover skogen og savannen og se på dyrelivet. Dessverre har løvene nettopp blitt utryddet fra området, siden 2004 er det ingen som har sett dem. Når elefantene kommer og bader og leker med hverandre er det utrolig fint å se på – da kan vi høre elfenbentennen komme borti hverandre.
En gang vi satt der oppe sammen med Kari, læreren til 3C, og Fanny i 7. kom det en bavian å stjal termosen vår. En som jobbet der løp etter han og til slutt fikk an tak i den, så nå har vi en termos med bavianbitt. En annen gang var den en ape som gikk inn i garderoben, og to som satt på taket til bilen vår når vi skulle kjøre. Det var litt skummelt, men vi måtte le når vi så to som hadde krøpet inn i vinduet på en lastebil. Den ene satt ved rattet og den andre i passasjersetet, de så ut som de skulle på tur.
En kveld vi skulle til rommet vår lå det en villsvin mor med ungene sine der og sov. Da torde jeg ikke å gå inn – så mamma matte åpne veranda døra. Egentlig var de ganske søte og lignet på Pomba I Løvenes konge.
Så til Aper.
Det er mange sorter aper i Ghana en av de sortene heter Bavian. Bavian er den sorten ape vi har sett mest, så vi tror det er flest bavianer i Ghana.

Det er mange andre sorter aper og men jeg kan ikke navnet på flere.

På lørdag var vi på et sted som het Green Turtle beach, kan du gjette hva vi gjorde der?
Vi var på safari etter skilpadder, størelsen på skilpaddene var ca. 2 METER. Grunnen til at vi kunne se dem var at de kommer for å legger egg der nå. Det er veldig viktig at vi ikke skremmer de fordi da kommer de ikke til å legger egg mer, å det er veldig viktig at de legger egg fordig de holder på å bli utrydet:( Vi var opp nesten hele natten og gikk I stjerneskinnet langs stranda, men dessverre fikk vi ikke sett noen. Bare et sted hvor de hadde lagt egg.
I Ghana har de også Flodhester, Leoparder, Pygme elefanter men de har vi ikke sett enda.

2 comments: