Sunday, April 18, 2010

På besøk ti Koforidua 4H

Både jeg og Theresa går I 4H. Så når vi fikk vite at det var 4H I Ghana, føltes det Ganske naturlig og dra for å se hva det var. Så, på torsdag kjørte jeg, Theresa og mamma til Koforidua, en by ca 12 mil fra der vi bor.

Da vi kom fram ble vi møtt av lederen for Ghana 4,Mr Boateng, som tok oss med til en av klubbene i byen. Egentlig hadde alle skolefri nå og derfor var det ingen aktivitet denne uka, men da de hørte det kom besøk fra Norge kom mange barn/ungdommer . De viste oss litt hva de gjorde når de hadde møter, vi fikk se de forskjellige prosjektene de har - også fikk vi se ett skuespill. Et prosjekt som er populært her er "public speaking", det merket vi på at mange ville komme fram å presentere noe for oss.


Vi ble veldig godt tatt i mot. Mye av de det gjorde lignet på det vi gjør i Byåsen 4H. Kanskje ikke så rart ettersom de har fått hjelp fra Norge 4H med å komme i gang. Alle kjente Ktistine på 4H kontoret som har vært i Koforidua 3 ganger, og 5 av medlemmene var i fjor på leir i Norge.


Vi hadde laget en liten powerpoint presentasjon fra Byåsen 4H slik at de kunne se medlemmene i klubben og noen av aktivitetene de holder på med. De hadde ikke noe framviser, så de kom fram å så det på PC'n. Selv om vi bare var der i noen timer følte vi at vi ble godt kjent - og det var mange som ville skrive med oss på e.post. Neste gang vi ska til Ghana håper vi at vi kan være der når de har aktivitetsdag - og se mere av prosjektoppgavene deres.

Bloggen vår er mitt og Theresa sitt 4H prosjekt i år. Her(I Ghana) er prosjektene mer for å få inn penger, siden her (som dere kanskje skjønner) har de ikke like mye penger som I Norge.

Noen får hjelp fra foreldrene sine til å kjøpe for eksempel et dyr, eller et frukttre. Har du for eksempel en gjeitekilling blir 4H prosjektet da å passe på at den vokser. Så kan de selge den for mere enn det den kostet, også har de råd til kanskje en ku. Slik lærer de seg å arbeide og tjene penger.

Denne gutten har fått et plantain tre (kokebanan) som ha selger fruktene fra og tjener penger på. Så skriver han prosjektoppgave om det.

No comments:

Post a Comment